Onze ultieme gids tot het en verzamelen en aanbrengen van hippe strijk-patches!

De nieuwe trend van dit jaar is je oude kleding in een nieuw jasje stoppen. Wat is er nou beter voor het milieu om je oude kleding een nieuwe look te geven, waardoor je ze niet weg hoeft te gooien. En dit geldt niet alleen voor kleding. Ook tassen, schoenen en andere accessoires kan je op een eenvoudige manier voorzien van een nieuwe look. Snel, simpel en ook nog eens betaalbaar. 

strijkplaatjes

In deze blog gaan we je vertellen hoeveel energie er nodig is om dat ene shirt te maken en waarom het beter is om dit niet weg te gooien, maar een nieuwe look te geven, zodat je er weer jaren plezier van heb. Hier staan we tenslotte vrijwel niet bij stil, terwijl er eigenlijk een hele simpele oplossing voor de hand ligt om dat ene shirt weer mooi te krijgen, namelijk door middel van strijkplaatjes!

 

Strijkplaatjes:
De nieuwe trend voor kleding make-overs!

Inhoudsopgave

 1. Hippe merken patchen er op los
 2. Milieuvriendelijk idee
 3. Je eigen Kleding "Recyclen"?!
 4. Zelf gemakkelijk patches aanbrengen
 5. Inspiratie

 

Strijkplaatjes voor milieuvriendelijke kleding

Zo makkelijk kunnen wij onze kleding kopen in de winkels, maar staan we er eigenlijk wel eens bij stil waar de kleding vandaan komt en hoe het überhaupt wordt gemaakt? Een kleine verandering bij jezelf kan een groot verschil maken. Hier is een leuk overzicht van de verschillende soorten stoffen die worden gebruikt in kleding en die je mee kan nemen in de beslissing tot aankoop. Op dit plaatje wordt heel goed uitgelegd wat de effecten zijn van het maken van de tegenwoordige kleding. 

strijkplaatjes

 

Wat gebeurt er met oude kleding?

Kleding is iets wat iedereen nodig heeft. Alhoewel sommige niet, maar die gaan naar speciale plekken toe. ;) Allemaal hebben wij wel eens last gehad van een impulsieve aankopen of een kledingstuk die te groot of te klein is geworden. Helaas gooit het grootste deel van de mensen dit gewoon weg en doneren het niet aan de kringloopwinkel of een ander goed doel. Wat gebeurt er dan met dat kledingstuk? 

De Nederlandse modesector houdt jaarlijks (na alle sales en andere uitverkopen) zo'n 21.5 miljoen onverkochte kledingstukken. Dit wordt helaas weggegooid en dus verbrand. In Nederland gooien we als particulieren gemiddeld zo'n 124 miljoen kilo weg aan kleding (dus die miskopen etc). Dit is natuurlijk ontzettend veel als je er over nadenkt. En dat terwijl er zoveel andere oplossingen voor de hand liggen. Zonde! 

strijkplaatjes

 

Strijkplaatjes gebruiken om kleding te recyclen

Een goede oplossing om al die kilo's weggegooide kleding te verminderen, en die op dit moment helemaal in opkomst is, is het gebruik van strijkplaatjes. Met deze apllicaties pimp je je oude kleding en accessoires in een handomdraai om tot een trendy en nieuw item. Daarom hebben wij nu in onze webshop een categorie gemaakt DIY waarin je strijkplaatjes, naaiapplicaties en pins kan kopen die je overal op je textiel kunt bevestigen. Simpel en gemakkelijk. 

De strijkplaatjes en naaiapplicaties kun je overal op bevestigen! Zo kunnen we denken aan: 

 • spijkerjasjes
 • jeans
 • stoffen schoenen
 • rugzakken
 • handtassen
 • en nog veel meer... 

 

strijkplaatjes

strijkplaatjes

strijkplaatjes

In ons assortiment van strijkplaatjes, naaiapplicaties en pins kan je kiezen uit vele verschillende designs en modellen om je kleding en accessoires helemaal op te pimpen. Er zijn zowel losse strijkapllicaties als complete sets met verschillende figuren in een bepaald thema te koop, zoals fantasy, zomers, of hippie. Dus je zult altijd genoeg strijkplaatjes hebben om je kledingstuk helemaal vol te versieren. Natuurlijk kan je bij mermaidsvsunicorns ook zeemeerminnen en eenhoorn strijkapplicaties vinden in verschillende formaten! 

 

Hoe breng je zelf gemakkelijk strijkplaatjes aan?

Oke! Dus je hebt een oude jeans of spijkerjas en je hebt de strijkplaatjes..Wat nu? 

Stappenplan: 

 • Vind een kledingstuk of iets anders waar je de patch op wilt plakken
 • Houdt een (alvast voorverwarmd) strijkijzer en een oude stoffen doek paraat 
 • Leg je kledingstuk neer en leg je patches erop waar je ze wilt hebben
 • Leg de oude doek op de patch en daarop je strijkijzer 
 • Houdt voor ongeveer 30 a 40 seconden je ijzer erop  
 • Check of de patch helemaal vast zit 
 • Is de patch nog niet helemaal vast, leg je strijkijzer er nog een keer op! 

Let wel op dat je de strijkbout niet meteen op de applicatie neerzet maar altijd met een stuk doek ertussen! 

Voor extra duidelijkheid hebben we hier nog een handige DIY filmpje voor jullie! 

Heel veel succes! 

Wat vind jij van het idee om kleding te vernieuwen met leuke strijkplaatjes? Laat het ons weten in een reactie! 

Follow my blog with Bloglovin


Deel dit artikel← Vorig artikel Volgend artikel →


Plaats een reactie

Je reactie wordt eerst goedgekeurd voordat het wordt gepubliceerd